Oksefilet

Oksefilet er en populær
udskæring af oksekød, der kommer fra ryggen af ​​koen. Det er et mager og mørt
stykke kød, der egner sig godt til stegning og grilning. Oksefilet er kendt for
sin saftige smag og fine tekstur, og det kan bruges til en lang række
forskellige retter.

Oksefilet kan skæres ud i
tykke bøffer eller skiver, og det kan bruges til alt lige fra klassisk bøf med
bearnaisesauce til carpaccio og oksefilet sandwich. Tilbehør som kartofler,
grøntsager og en lækker sauce passer godt til oksefilet, og det kan også
serveres med en frisk salat eller grillede grøntsager.

Filtre

4 produkter

Udsolgt
Dry age Entrecote af Sydamerikansk kødkvæg. KUN 99,-Dry age Entrecote af Sydamerikansk kødkvæg. KUN 99,-
Dry age Entrecote af Sydamerikansk kødkvæg. KUN 99,- Salgspris99,00 kr Normalpris175,00 kr
Mængderabat
Cote De Boeuf af græsfodret kødkvæg KUN 95,- - KødrigetKæmpe ribeye på ben. fra KUN 199,-
Kæmpe ribeye på ben. fra KUN 199,-
Fra 199,00 kr
Spar 200,00 kr
Chateaubriand af Kødkvæg oksemørbrad. KUN 250,-Chateaubriand af Kødkvæg oksemørbrad. KUN 250,-
Chateaubriand af Kødkvæg oksemørbrad. KUN 250,- Salgspris250,00 kr Normalpris450,00 kr
SkærebrætSkærebræt
Skærebræt SalgsprisFra 120,00 kr

Når man tilbereder
oksefilet på grill, er det vigtigt at sørge for, at kødet får en flot og sprød
skorpe på ydersiden, samtidig med at det forbliver saftigt og mørt indeni. En
god marinade eller krydderrub kan være med til at give ekstra smag til oksefileten,
mens man griller den over direkte varme. Det anbefales at bruge et
stegetermometer for at sikre, at opnå den rette kernetemperatur.

Når oksefilet tilberedes
i ovnen, kan man enten stege det helt eller bruge en kombination af stegning og
efterfølgende grilning for at opnå den perfekte smag og konsistens. Det er
vigtigt at lade kødet hvile efter tilberedning, så saften fordeles jævnt og
kødet forbliver saftigt.

Tilberedning af oksefilet
på pande kræver en god varme og kort stegningstid for at bevare kødets
saftighed og mørhed. Det kan være en god idé at bruge smør eller olie for at
opnå en lækker stegeskorpe på kødet, og man kan også tilføje krydderurter eller
hvidløg til ekstra smag.

Når man tilbereder
oksefilet, er det vigtigt at være opmærksom på kernetemperaturen. En medium
stegt oksefilet bør have en kernetemperatur på ca. 55-58 grader, mens en
medium-rare oksefilet bør have en kernetemperatur på ca. 54 grader. Det
anbefales altid at lade kødet hvile efter tilberedning, så saften forbliver i
kødet og det forbliver saftigt og mørt.

Bekræft venligst at du er over 18 år.