Tilberedning af ribbensteg

01

Forvarm ovnen til 200°C (almindelig ovn) eller 180°C (varmluft).

02

Rids sværen i fine, lige striber, hvis det ikke allerede er gjort. Sørg for kun at skære ned til fedtet og ikke ind i kødet.

03

Gnid sværen grundigt med groft salt, og sørg for, at det kommer godt ned mellem rillerne. Krydr også kødet let med salt og peber.



04

Placer stegen på en rist over en bradepande, og hæld vand i bradepanden under risten, og tilsæt evt. laurbærblade for ekstra smag.



05

Sæt ribbenstegen midt i ovnen. Steg den i ca. 1,5 time. Undervejs kan du kontrollere, at der er nok væske i bradepanden for at forhindre, at fedtet brænder fast.

06

Efter 1,5 time tjekker du stegen med et stegetermometer. Den skal være 60 - 65°C i midten.

07

Hvis sværen ikke er sprød nok, kan du skrue ovnen op til 225-250°C eller bruge grillfunktionen i de sidste minutter. Hold godt øje med, at sværen ikke brænder på.

08

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer den ud.

09
10
01

Forvarm ovnen til 200°C (almindelig ovn) eller 180°C (varmluft).

02

Rids sværen i fine, lige striber, hvis det ikke allerede er gjort. Sørg for kun at skære ned til fedtet og ikke ind i kødet.

03

Gnid sværen grundigt med groft salt, og sørg for, at det kommer godt ned mellem rillerne. Krydr også kødet let med salt og peber.



04

Placer stegen på en rist over en bradepande, og hæld vand i bradepanden under risten, og tilsæt evt. laurbærblade for ekstra smag.



05

Sæt ribbenstegen midt i ovnen. Steg den i ca. 1,5 time. Undervejs kan du kontrollere, at der er nok væske i bradepanden for at forhindre, at fedtet brænder fast.

06

Efter 1,5 time tjekker du stegen med et stegetermometer. Den skal være 60 - 65°C i midten.

07

Hvis sværen ikke er sprød nok, kan du skrue ovnen op til 225-250°C eller bruge grillfunktionen i de sidste minutter. Hold godt øje med, at sværen ikke brænder på.

08

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer den ud.

09
10

Vidste du? 

Vidste du, at ribbenstegens svær fungerer som sin egen naturlige varmeisolering, hvilket hjælper med at holde kødet saftigt under tilberedning?

Vidste du, at hemmeligheden bag ekstra sprøde svær er at starte med høj varme for at "poppe" sværene, og derefter sænke temperaturen for at stege kødet nænsomt?

Vidste du, at hvis du lægger sammenkrøllede stanniolkugler under ribbenstegen, kan du sikre, at fedtet fordeles jævnt og hjælper sværen med at blive sprød?

Vidste du, at for at få perfekt sprød svær skal du sørge for, at sværen er helt tør, inden den går i ovnen? Et lille trick er at lade stegen tørre i køleskabet natten over.

Vidste du, at ribbensteg kan tilberedes både i ovn og på grill? Grillmetoden giver en ekstra røgsmag og kan være et hit til sommermiddage.

Vidste du, at en korrekt tilberedt ribbensteg har en indre temperatur på ca. 65-70°C, så kødet forbliver saftigt og mørt?

Bekræft venligst at du er over 18 år.