Lammesadel

Lammesadel er en lækker
udskæring af lam, som består af kødet fra ryggen på dyret. Det er en mør og
saftig udskæring med en mild og delikat smag, som gør den velegnet til mange
forskellige retter. Lammesadel kan bruges til alt fra stegning og grilning til
langtidsstegning og braisering.

Til lammesadel passer det
godt med tilbehør som f.eks. ovnbagte rodfrugter, kartofler, en frisk salat
eller en lækker sauce. Krydderier som rosmarin, hvidløg, timian og citron kan
også være gode smagsforstærkere til lammesadel.

0

Denne samling er tom

Fortsæt med at handle

Lammesadel tilberedt på
grill

Når du skal tilberede
lammesadel på grill, er det vigtigt at få en god stegeskorpe på kødet. Start
med at tage lammesadel ud af køleskabet i god tid, så det kan nå
stuetemperatur. Krydr kødet med salt, peber og evt. urter og læg det på den
varme grill. Grill kødet i ca. 10-15 minutter på hver side, indtil det har en
flot stegeskorpe og en kernetemperatur på ca. 54-58 grader.

Lammesadel tilberedt i
ovn

Tilberedning af
lammesadel i ovn er en nem og bekvem måde at få et lækkert og saftigt resultat.
Forvarm ovnen til 180 grader og krydr kødet efter smag. Læg lammesadlen i et
ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil den har en
kernetemperatur på ca. 54-58 grader.

Stegetemperatur på
lammesadel

Når du tilbereder
lammesadel, er det vigtigt at måle kernetemperaturen for at sikre, at kødet
bliver tilberedt korrekt. Kernetemperaturen for lammesadel bør være ca. 54-58
grader for en rosa og saftig stegning. Lad kødet hvile i et par minutter, inden
det skæres ud og serveres.

Bekræft venligst at du er over 18 år.